Huid- en Laserkliniek
Erkende huidtherapeut
Vergoed door zorgverzekeraar

Waarom kiezen voor laserontharing bij Huidzorg Westland?

Effectief en duurzaam

Permanent haarverlies na slechts enkele behandelingen.

Veilig en comfortabel

Behandelingen uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten.

Geschikt voor alle huidtypen

Onze lasertechnologie is veilig en effectief voor elk huidtype.

Mogelijke vergoeding

Je kunt mogelijk een vergoeding krijgen voor laserontharing in het gezicht via je aanvullende zorgverzekering.

Boek nu jouw gratis intakegesprek!

Plan nu je gratis intakegesprek en ontdek hoe laserontharing jouw leven kan veranderen. Klik hieronder om direct te boeken!

Tijdens het kosteloze intakegesprek krijg je alle informatie die je nodig hebt voordat je begint met de laserbehandelingen. We beantwoorden al je vragen en bereiden je volledig voor op de kosten, behandelduur en verwachte resultaten.

Whatsapp contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Whatsapp ons direct.

Meer weten over laserontharing?

Plan nu je gratis intakegesprek en ontdek hoe laserontharing jouw leven kan veranderen. Klik hieronder om direct te boeken!

Wat onze cliënten vertellen

Onze kliniek is beoordeeld met een 4,8/5. Al ruimt 350+ tevreden cliënten gingen je voor.

Chantal

Tijdens het vrijblijvende intakegesprek is alles over laserontharing super uitgebreid uitgelegd door Lieke. Hierna ben ik begonnen met een lasertraject voor mijn oksels en bikinilijn. Het fijnste is dat ik na 3 behandelingen echt al een groot verschil merk en veel minder hoef te scheren. Daarnaast is het een fijne kliniek om te komen, zijn de huidtherapeuten vriendelijk en gastvrij en beschikken zij over veel kennis van de huid en haargroei.

Jorien

Ik ben inmiddels halverwege mijn pakket voor het laserontharen van mijn bovenlip en kin. Ik was het zat om altijd maar te blijven epileren. Ik wordt goed begeleid en ik merk al een groot verschil, de stugge/donkere haren op mijn gezicht zijn vrijwel allemaal weg. Nog een aantal behandelingen. Ik ben erg tevreden over het resultaat tot nu toe.

Veelgestelde vragen over laserontharing

Is laserontharing echt definitief?

Laserontharing biedt een aanzienlijke vermindering van ongewenste haargroei. Hoewel de meeste haren definitief worden verwijderd, kunnen er enkele dunne, fijne haartjes overblijven. Om een langdurig glad resultaat te behouden, vooral in hormoongevoelige gebieden zoals de bovenlip of buikstreep, raden we aan om jaarlijks 1 tot 2 onderhoudsbehandelingen te plannen. Wil je meer weten over hoe laserontharing jouw huid kan verbeteren? Boek dan een gratis consult bij Huidzorg Westland, waar we je graag persoonlijk adviseren.

Kan een laserbehandeling worden uitgevoerd op een zongebruinde huid?

Nee, een laserbehandeling mag niet worden uitgevoerd op een zongebruinde huid. Het behandelde gebied moet minstens 6 weken uit de zon zijn geweest voordat je met de laser start. Dit komt omdat onze laser reageert op pigment in de huid. Hoe groter het contrast tussen je huid en je haar, hoe effectiever en veiliger de behandeling. Je wilt natuurlijk dat alleen de gepigmenteerde haartjes worden gelaserd en niet het pigment in de huid.

Hoeveel laserbehandelingen zijn nodig om ongewenste haargroei te verwijderen?

Gemiddeld zijn 8 tot 12 laserbehandelingen nodig om effectief van ongewenste haargroei af te komen. Na deze sessies is 80% tot 90% van de haarzakjes vernietigd, en de resterende haartjes zijn meestal dun en fijn van structuur. Na elke behandeling kun je doorgaans direct je dagelijkse activiteiten hervatten. Om een langdurig glad resultaat te behouden, vooral in hormoongevoelige gebieden zoals de bovenlip of buikstreep, raden we aan om jaarlijks 1 tot 2 onderhoudsbehandelingen te plannen.

Ben ik na een laserbehandeling meteen haarvrij?

Nee, je bent niet direct haarvrij na een laserbehandeling. Direct na de behandeling blijven de kortgeschoren haren doorgroeien volgens de normale haargroeicyclus. Ongeveer 2 weken na de laserbehandeling zul je merken dat de haren in het behandelde gebied beginnen los te laten. Bovendien duurt het langer voordat nieuwe haren teruggroeien. Voor optimaal resultaat en een gladde huid, is het belangrijk om de behandelingscyclus te volgen en geduldig te zijn.

Doet een laserontharing behandeling pijn?

Een laserontharing behandeling kan een licht ongemak veroorzaken. Tijdens de behandeling geeft de laser lichtflitsen af die kunnen aanvoelen als een elastiekje dat tegen je huid schiet. Het niveau van ongemak kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van het haar; dik en donker haar kan meer voelbaar zijn dan dunne haartjes. Hoeveel pijn je ervaart, hangt ook af van je persoonlijke pijngrens. Over het algemeen is de pijn minimaal en goed te verdragen.

Wat is het verschil tussen IPL en laserontharing?

Het belangrijkste verschil tussen IPL (Intense Pulsed Light) en laserontharing ligt in het type licht dat wordt gebruikt. IPL maakt gebruik van een breed spectrum van licht dat minder diep in de huid doordringt. Laserontharing daarentegen gebruikt een gerichte, geconcentreerde lichtbundel die dieper in de huid dringt. Deze precisie maakt het bijzonder effectief voor diepere haartypes en levert doorgaans snellere en langdurigere resultaten.

Beide methoden hebben hetzelfde doel: het pigment in de haarzakjes verwarmen om de groeicellen te beschadigen, waardoor de haren niet meer kunnen teruggroeien. Terwijl IPL effectieve resultaten kan bieden, dringt de laserbehandeling dieper door in de huid en levert vaak nog betere resultaten op, vooral bij dunne haren en haren die dieper liggen, zoals onder de oksels en op de rug.

Is laserontharing geschikt voor alle haartypes?

Laserontharing is effectief voor veel haartypes, maar niet voor allemaal. De behandeling werkt het beste op donker haar en lichte huid, omdat lasers gericht zijn op het pigment (melanine) in de haarzakjes. De contrast tussen het donkere haar en de lichte huid helpt de laser om de haartjes beter te detecteren en te vernietigen.

Voor mensen met lichte haren kan laserontharing minder effectief zijn, omdat er onvoldoende pigment is voor de laser om op te richten. Momenteel bestaat er nog geen effectieve lasermethode voor blonde, grijze en rode haren. Voor deze haartypes is elektrische epilatie een effectieve behandelingsoptie, vooral voor kleinere gebieden.

Wil je meer informatie over onze behandelingen? Boek dan een gratis consult bij Huidzorg Westland, waar we je graag persoonlijk adviseren.

Voor en na resultaten laserontharing

Resultaat na slechts 4 behandelingen.

Resultaat na slechts 3 behandelingen.

Ervaring van een klant - Laserontharing oksels

Een van onze gewaardeerde klanten deelt haar ervaring met onze behandelingen, huidtherapeuten en de kliniek. Spoiler: ze is razend enthousiast! Benieuwd naar haar verhaal? Bekijk de video nu!

Meer weten over laserontharing?

Plan nu je gratis intakegesprek en ontdek hoe laserontharing jouw leven kan veranderen. Klik hieronder om direct te boeken!